Scenes connected Home edition

Sc is een breed, cultureel, kunst & muziekfest. Het feest onderscheidt zich door de organisatievorm, het aanbod en de locatie. Een beperkt, bepaald concept met heel veel ruimte voor initiatieven om hun creatief ding te presenteren en te ontwikkelen. Jij bent dus uitgenodigd deel te nemen en zelf inhoud te geven of zijn kracht te gebruiken.

De stad Maastricht stelt voor editie 6 wederom het Radium terrein ter beschikking aan de Cabergerweg / Lage Frontweg. Het is de voormalige Wiebenga gasfabriek, de Vredestein en Rubber Resources. Het fest vindt plaats rondom de grote schoorsteen.

Tussen 26 juni en 29 juni strijkt Sc neer op het Radium terrein en is het hier een weekend feest voor creatieve geesten. De plek waar je als bezoeker automatisch deelnemer wordt. Er wordt genoten van muziek, theater, dans en allerlei soorten kunst en vertier. Interactieve kunst, intieme theater spektakels, knallende house muziek en kamermuziek, Limburgse zucht meisjes, installaties en graffiti… op Sc vind je het allemaal. Sc faciliteert maar jullie maken het!

Filosofie
Sc gebruikt de middelen van crowdsourcing, co-creatie in een open organisatie om diverse soorten muziek, theater, dans en kunst (beter Scenes) te verenigen. Plezier, solidariteit, creativiteit, inspiratie, interactie, vrijheid voor jong en oud en door jong en oud, daar gaat het festival om maar meer en meer komen er door SC allerlei verbanden tot stand en wordt creatieve kracht ingezet om verdergaande dingen voor elkaar te krijgen. En daar gaat het deCultureleOnderneming, de houdster onderneming om.