KNUBBEN IJZERWAREN

EEN BEGRIP VOOR DE AANNEMER, BOUWVAKKER, RESTAURATEUR, DOE HET ZELVER EN MENIG MEER FANATIEKE KLUSSERS. SINDS 1841 EEN IJZERWAREN SPECIAALZAAK, SINDS 1966 IN PASSIEVOL BEHEER VAN FAMILIE KNUBBEN

Studio Konstruktief heeft voor Knubben Ijzerwaren naar aanleiding van hun 50 jarig bestaan de huisstijl onder handen genomen en een verse nieuwe website gerealiseerd. Ook hebben we enkele promotieartikelen ontworpen om het jubileum te vieren. Het Knubben timmermanspotlood bijvoorbeeld.

50 Jaar Knubben

een korte ijzerwaren geschiedenis

In 1841 begonnen de gebroeders Schmitz een ijzerwarenwinkel aan de Rijksweg 6 in Gulpen. Later werd de zaak overgenomen door de familie Dalpke. In 1965 gingen Harrie en Annie meewerken in de ijzerwarenzaak. Harrie en Annie hadden totaal geen ervaring met ijzerwaren. Annie was apothekersassistente en Harrie oefende achtereenvolgens de ambachten uit van bakker, slager, mijnwerker, kok op de grote vaart, landmeter en betoninspecteur. Harrie en Annie besloten op 1 oktober 1966 de winkel officieel over te nemen van de familie Dalpke.

In de jaren daaropvolgend wisten Annie en Harrie een succesvolle en toonaangevende ijzerwarenwinkel neer te zetten met klanten door het gehele land. De winkel werd steeds verder uitgebreid met onder andere elektrische gereedschappen en tuinmachines waardoor een 2e pand aan de Rijksweg een noodzaak bleek. Later werd door de opkomst van grotere bouwmarkten besloten weer de nadruk te leggen op het specialisme ijzerwaren en hang en sluitwerk. Harrie verzon onze huisspreuk en zorgde ervoor dat deze ook werd nagestreefd. WIE KNUBBEN KENT ZOEKT NIET, WIE ZOEKT KENT KNUBBEN NIET!

Nog steeds treft u in onze winkel aan de Rijksweg in Gulpen de sfeer aan die Harrie en Annie achterlieten en wordt u met veel expertise persoonlijk te woord gestaan door Angelique, Janine of een van hun medewerkers. In 1995 besloten Harrie en Annie om een vennootschap op te richten samen met hun dochters Angelique en Janine die al jaren werkzaam waren in het bedrijf. Toen Harrie 65 werd besloot hij de zaak over te dragen aan zijn dochters en bleef hij op de achtergrond meewerken. Na het overlijden van Harrie(2002) en Annie(2007) werd de winkel door Angelique en Janine met dezelfde drive voortgezet als hun ouders deden.