Belvédère Maastricht

Een samenspel van stadsvernieuwing en architectonisch erfgoed

‘Het antwoord van de Sphinx’; onder deze titel presenteert de gemeente Maastricht een nieuw toekomstplan voor de ontwikkeling van Belvédère. Een overzichtelijk plan met duidelijke deelgebieden, volop ruimte voor tijdelijkheid, hoogstedelijkheid en functies die Maastricht en de regio nog niet heeft. Dit plan kwam tot stand na intensieve samenwerking tussen gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders.

De website is gerealiseerd met het open source CMS WordPress, Konstruktief heeft hiervoor het Grafisch ontwerp van ontwerp bureau B2B omgezet in een Grid responsive thema met alle bijbehorende functionaliteiten. Custom google maps voor het projecten gedeelte is een van de features. Maar ook de dynamische grid layout welke zich dynamisch aanpast voor het scherm. Ook de custom layout op de frontpage is een mooi item, alle content die op de site is weergegeven kan op een simpele manier op de frontpage getoond worden. Het mijn Belvedere gedeelte heeft een filter die gebruikt maakt van een cookie, zodat de bezoeker snel de items in zijn interessegebied kan zien.

Tijdens dit project heeft Studio Konstruktief samengewerkt met ontwerp bureau B2B. B2B is verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van het beeldmerk en het basis website ontwerp.

.