3 TypografieTrends voor 2016

Design trends. U kunt bijna niets doen zonder ze te zien, ze pop-up overal, en ze kunnen geven uw ontwerp voelen “huidige” als goed gebruikt.

Vandaag gaan we een kijkje in het bijzonder op drie typografie trends en waarom haten we van ze houden. Hoewel deze drie stijlen – retro, aquarel en alle caps – zijn overal, ontwerpers kan het gewoon niet helpen, maar ze houden (zelfs als ze niet willen). Hier is waarom, gecombineerd met een aantal uitstekende voorbeelden van de trends in het gebruik.

1. Retro Grunge Typografie

Retro en vintage hebben een moment. Overal waar je kijkt, zijn ontwerpers met behulp van oude stijl, grungy maar toch uitgebreide, type opties. Lettertypes een aangepaste look en feel, maar niet te gewoonte. Kortom, deze lettertypen zijn gewoon een beetje (ok, misschien veel) hipster.

Je gaat te willen om ze te haten. De meeste van deze lettertypes maken geen deel uit van een eenvoudig te freebie plannen te gebruiken voor web design, zoals Google Fonts of Typekit, of misschien niet “kwaliteit” genoeg voor grote hoeveelheden print projecten. Veel van de meest interessante stijlen zijn op maat, voor eenmalig gebruik ontwerpen die niet beschikken over veel extra tekens of stijlen.

Maar ze zijn zo darn cool.

Ondanks de gebreken met veel van deze lettertypen in termen van flexibiliteit is een geweldige bonus. U kunt ze gebruiken voor een stellaire weergave optie. De truc om met behulp van een retro of vintage lettertype is zeker matiging. Kies een woord of twee (of misschien een logo) en niet het lettertype niet ergens anders te gebruiken. Het werkt het beste als een single0use optie.

Hier zijn drie lettertypes om te proberen, opnieuw te maken deze zelf:

Brandon Printed

soort trends
Reislust

soort trends
Monthoers

2. Watercolor Typografie

Waterverf het is overal. Van achtergronden van illustraties typografie, is deze zachtere trend combineren van stijlen van het kunstenaarschap met een op maat gemaakt ontwerp esthetiek. Watercolor stijlen zijn aantrekkelijk omdat ze het gevoel handgemaakte, waardoor het ontwerp verschijnen special.

Als u meer wilt weten over aquarel trends, neem een ​​kijkje op deze eerdere ontwerp Shack artikel.

Watercolor lettertypes kan zeker een uitdaging zijn om te gebruiken. Vooral omdat ze onder meer de kleur en variaties van kleur. Het andere probleem met waterverf is dat veel gebruikers de stijl door een vrouwelijke lens. Deze twee uitdagingen kan het moeilijk maken om een ​​globaal ontwerp te maken met behulp van het concept.

Maar degenen die de uitdaging aan te nemen zal het de moeite waard vinden. Met behulp van een aquarel stijl dwingt je om strek je ontwerp vaardigheden en echt van plan het project en hoe letters zal worden gebruikt. Zoals met retro stijlen, moet aquarel een enkelvoud en specifiek doel in het ontwerp te hebben. (Deze stijl is heel populair voor uitnodigingen en kaarten en voor DIYers.)

Terwijl veel van de meest geliefde aquarel stijlen zijn gemaakt met een borstel script, het is niet een noodzaak. Alles wat je echt nodig hebt om het te laten werken is een lettertype met dikke slagen zodat de kleur opvalt. (Of probeer het in omgekeerde met een aquarel stijl achtergrond en witte letters.)

Hier zijn drie lettertypes te proberen voor dit effect:

Minty

soort trends
Zubuqlione

soort trends
Nevel

3. Alle Caps Alles Typografie

Alle caps belettering is bijna altijd in verband gebracht met geschreeuw op de lezer. Soms wil je het ontwerp aan een specifieke boodschap schreeuwen. (Zorg er wel voor om het enigszins beknopt te houden.)

Sommige mensen haten, haat, haat alle doppen belettering en absoluut weigeren om het te gebruiken. Het kan moeilijk krijgen om te lezen wanneer ze niet goed gebruikt en een aantal lettertypes gewoon lenen zich niet voor de all-in hoofdletters formaat. Het moet zorgvuldig worden gebruikt, zodat alle doppen toe te voegen aan het bericht en geen afbreuk aan het. (Dit kan heel de fijne lijn te zijn.)

Maar al caps kan veel impact te hebben met een minimale inspanning. Dunne lettertypes, gecondenseerde lettertypen en nog grotere lettertypes kunnen alle werken effectief in alle caps. Dus doe serifs en sans schreven, hoewel veel script en nieuwheid stijlen niet.

Twee toepassingen voor mooie hoofdletters typen zijn in navigatie-elementen. Deze kleine divots kunnen profiteren van korte zinnen zonder de stroom van hoofd- en kleine letters lezen. Gebruikers zullen niet struikelen over caps met een beperkte lezen. Weergave typografie is de andere plek waar alle doppen goed kan werken. (En waar veel ontwerpers zijn met behulp van dit concept.)

Bij het gebruik van hoofdletters voor weergave doeleinden, kiezen voor eenvoudig en gemakkelijk om woorden en zinnen te lezen en zorg ervoor dat je veel ruimte rondom letters bevatten. Je zou meer ruimte gebruiken dan je zou normaal gesproken om de leesbaarheid te garanderen. Alle caps kan bijzonder goed koppelen – net als de trend – met hero-sized beelden om een ​​boeiende dominant visueel te maken.

Hier zijn drie lettertypes om het eens te proberen!

Oswald (Google Fonts)

soort trends
Sweet Sucker Punch

soort trends
Prestiggio

soort trends
Conclusie

Hoewel deze drie typen stijlen zijn de trends van het moment en kan zweven op de grens van overmatig gebruik, ze zijn stijlen die je kan het niet helpen, maar de liefde (zelfs als je een hekel aan dat je doet).